Jerk Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες

  1. Συνταγές

Jerk Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες

Συστατικά (10 άτομα)
 
• 10 φιλέτα κοτόπουλου
 
Για το καρύκευμα Jerk:
 
• 2,5 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
• 2,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 2,5 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
• 5 κ.γ. μπαχάρι
• 2,5 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
• φρέσκο θυμάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 2 κουτ μαύρο πιπέρι
• 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcester
• 1,5 κιλό Aviko γλυκοπατάτα πατάτες
 
Παρασκευή
 
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
2. Συνδυάστε τα ξηρά μπαχαρικά για το Jerk καρύκευμα και τρίψτε στο κοτόπουλο.
3. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
4. Προσθέστε τη σάλτσα Worcester και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
5. Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα, τοποθετήστε επάνω σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
6. Κόψτε το κοτόπουλο πριν το σερβίρισμα.
7. Τηγανίζουμε τις γλυκοπατάτες της Aviko ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
 
Tip:
Σερβίρετε με καπνιστή Chipotle μαγιονέζα.
  • Jerk Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες